کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان تصویب کرد؛

ممنوعیت کشت برنج با استفاده از آب چاه در فارس/رهاسازی حقابه بختگان

جلسه کارگروه سازگاری با کم‌آبی فارس، با مصوبه مهم ممنوعیت کشت برنج با استفاده از آب چاه‌های کشاورزی در سراسر این استان همراه بود.

به گزارش روابط عمومی آب منطقه‌ای فارس، نخستین جلسه کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و با حضور مدیرعامل، معاون و مدیران آب منطقه‌ای، رئیس و مدیران سازمان جهادکشاورزی، مدیرعامل و مدیران  شرکت آبفا فارس، برگزار و پیرامون سه دستور کار، تبادل نظر شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در این جلسه، با اشاره به شرایط اقلیمی حاکم بر این استان، بر لزوم اتخاذ تصمیماتی پیرامون توزیع آب در بخش‌های کشاورزی، زیست محیطی و شرب، تاکید کرد.

محمود رضایی‌کوچی، بر حمایت استانداری از تصمیمات کارگروه سازگاری با کم‌آبی فارس تاکید و خاطرنشان کرد که تصمیمات این کارگروه براساس بررسی‌ها و اظهارنظرهای کارشناسی و با هدف جلوگیری از مواجهه استان با تنش و بحران آبی اتخاذ می‌شود.

مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای و دبیر کارگروه سازگاری با کم‌آبی فارس نیز گفت: در این جلسه پیرامون سه دستور کار شامل بررسی نحوه اقدام در خصوص کشت برنج، بررسی نحوه رهاسازی حقابه زیست‌محیطی تالاب بختگان و وضعیت تامین آب شرب و راهکارهای ممانعت از بروز تنش آبی در سال پیش‌رو، تبادل نظر و تصمیم‌گیری می‌شود.

سیاوش بدری با ترسیم سیمای کلی از وضعیت منابع آب تجدیدپذیر در این استان، یکی از مباحث مهم را تصمیم‌‌گیری پیرامون تامین آب بخش کشاورزی ذکر و بر لزوم توجه جدی به اتخاذ راهکارهای اثرگذار منجر به کاهش مصرف آب در این حوزه تاکید کرد.

بدری با بیان اینکه، شرکت آب منطقه‌ای فارس خواستار مدیریت مطلوب در تخصیص آب از منابع سطحی به بخش کشاورزی شد و افزود: با توجه به اینکه اختیار تصمیم‌گیری در خصوص کشت برنج به مدیریت استان واگذار شده، تدوین و اجرای راهکارهایی برای مدیریت این بخش ضروریست.

دبیر کارگروه سازگاری با کم‌آبی فارس خاطرنشان کرد: در زمان احداث سد درودزن و با توجه به شرایط آب و هوایی آن زمان، وسعت کشتزارهای پائین‌دست این سد حدود 38 هزار هکتار بوده، حال آنکه اکنون بیش از 100 هزار هکتار کشتزار وجود دارد و استان نیز سالهاست درگیر خشکسالی است.

بدری تداوم کشت برنج به عنوان یک محصول پُرآب‌بر در نقاط مختلف استان فارس را غیرضروری و منجر به اتلاف منابع ارزشمند آب دانست و خواستار اندیشیدن و اجرای راهکارهای مختلف برای مدیریت مصارف آب در بخش کشاورزی شد.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس نیز با اشاره به لزوم داشتن نگاهی حمایتی نسبت به کشاورزان، مدیریت مصارف آب در این بخش را به واسطه شرایط اقلیمی حاکم بر استان، یک الزام دانست.

مجتبی دهقان‌پور ضمن تاکید براینکه در بخش کشاورزی نمی‌توان با نگاه و رویکرد سلبی صرف، ورود کرد، خواستار اعمال محدودیت برداشت آب از منابع زیرزمینی در نقاط و دشت‌های بحرانی شد و در عین حال چاره‌اندیشی برای معیشت و اقتصاد کشاورزی و کشاورزان را مورد تاکید قرار داد.

مدیرعامل شرکت آبفا استان فارس نیز در بخشی از این جلسه، به ترسیم سیمای کلی از وضعیت آب شرب در مناطق مختلف این استان پرداخت و بر ضرورت اجرای پروژه‌های اصلاحی و توسعه‌ای با هدف مقابله با بروز یا تشدید تنش آبی در تابستان پیش‌رو تاکید کرد.

شبانی با اشاره به اقدامات توسعه‌ای و اصلاحی اجرایی شده طی سال گذشته توسط شرکت آبفا فارس، اهمیت تامین اعتبارات 2 همتی برای اجرای برنامه‌های عمرانی مد نظر این شرکت را یادآور شد.

براساس این گزارش، در پایان اعضای کارگروه سازگاری با کم‌آبی فارس، اجرای برنامه‌ ممنوعیت کاشت برنج با استفاده از منابع آب زیرزمینی در سراسر این استان را تصویب کرد.

براساس این مصوبه، تدوین دستورالعمل و ابلاغ و اطلاع رسانی پیرامون آن به جامعه هدف بر عهده سازمان‌های جهادکشاورزی و صدا و سیما گذاشته و مقرر شد که شرکت آب منطقه‌ای فارس و شرکت‌های توزیع نیروی برق شیراز و استان نسبت به تدوین و انجام راهکارهایی برای اجرای اثرگذار این مصوبه، اقدام کنند.

در این جلسه همچنین رهاسازی حقآبه زیست محیطی تالاب بختگان از سد درودزن به خردادماه موکول شد.

کد خبر: 2400
  تاریخ خبر : 14 اردیبهشت 1404
 40
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 43
  • بیشترین بازدید همزمان : 399
  • بازدید امروز : 3,269
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 7,193,291
  • آخرین به روزرسانی : 14 اردیبهشت 1404 14:59:32
  • شناسه IP شما : 3.17.70.182

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : شیراز، بلوار ارم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای فارس
  • کدپستی : 7143683685
  • تلفن : 07132252093
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی : info[at]frrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :